Kategorier
Okategoriserade

cropped-dsc_01356.jpg

Jag är skribent, redaktör och kritiker, verksam sedan 2009.  Jag skriver om litteratur och musik för bland annat Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Orkesterjournalen, har under flera säsonger varit redaktör vid Kungliga Operan och frilansar för Sveriges Radio P2, Berwaldhallen, Norrlandsoperan, Nordiska Kammarorkestern och Gävle Symfoniorkester.

2012 debuterade jag med På spaning med Hedvig (LL-förlaget) och 2017 skrev jag på uppdrag av Kungliga Operan en guidebok för unga om opera – På låstas, på riktigt. 2019 skrev jag manus till Salongen, ett musikdramatiskt verk om 100 år av kvinnlig rösträtt som gästspelade på Kulturhuset Stadsteatern. 2021 var jag redaktör för boken HELA HISTORIEN, om operahistoriens dolda kvinnor, som gavs ut av Den Andra Operan. 2022 är jag redaktör för konstkollektivet Kollaborativets antologi Jag är tid, jag är rum.

Jag gör också uppdrag som moderator och var under 2021 programledare för Berwaldhallens samtalsserie Nyfiken pådär jag tillsammans med inbjudna gäster utforskade den klassiska musiken ur nya vinklar. Delar av programmen sändes i P2.

Jag är litteraturvetare och journalist, utbildad vid Stockholms universitet och JMK och född 1991 i Stockholm.

FOTO Linus Lindblom