Kategorier
Okategoriserade

IMG_9992-2

Sedan 2009 är jag frilansande skribent, kritiker och redaktör. Jag skriver om litteratur, musik och konst framför allt i Svenska Dagbladet och arbetar också regelbundet för Sveriges Radio som krönikör och musikkritikerAndra uppdragsgivare är och har varit bland annat Dagens Nyheter, SydsvenskanFokusBorås Tidning, ExpoÖrnen och Kråkan och Orkesterjournalen. 

Jag skriver regelbundet verkkommentarer och andra typer av programtexter för Kungliga Operan (där jag var programredaktör 2017-2020), Sveriges Radios Symfoniorkester (där jag var redaktör 2021), Kungliga Musikaliska Akademien, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Nordiska Kammarorkestern, Gävle Symfoniorkester, Wermland Opera, Göteborgs Symfoniker och Norrbotten Big Band.

Jag har även varit redaktör för ett antal böcker, senast antologin Jag är tid, jag är rum med bland andra Fanny Ambjörnsson och Jonna Bornemark (Kollaborativet, 2023) samt Hela historien, om operahistoriens dolda kvinnliga tonsättare (Den Andra Operan i samarbete med Vadstena-Akademien och Åbo Akademi, 2021).

Jag gör återkommande uppdrag som moderator och samtalsledare. 2021 var jag programledare för Berwaldhallens samtalsserie Nyfiken på, där jag tillsammans med inbjudna gäster utforskade klassisk musik ur nya vinklar. Bland kommande uppdrag kan nämnas Konstmusiksystrars ”Sisters in music” i Grünewaldsalen i september 2023.

Född 1991 i Stockholm har jag en masterexamen i litteraturvetenskap från Stockholms universitet. Jag är utbildad journalist vid JMK och har en konstnärlig högskoleexamen i visuell design från Luleå tekniska universitet.

FOTO Marc Femenia

Annons